De ALPS Tour is deze week begonnen in Egypte en waar het Ein Bay Open van 21 tot en met 23 februari gespeeld gaat worden. De Nederlander Davey Porsius opende met een ronde van 67 slagen en staat met 5-onder gedeeld derde. De leider is de Engelsman Jack Floydd die met 65 slagen, 7-onder, bovenaan het klassement staat.

Ook de Nederlanders Lars Keunen en Kiet van der Weele hadden ook een goede opening in het toernooi met 69 slagen (-3). De twee delen daarmee de 15e plek. Ook Rodi Vlasveld hield zijn score onder par en wel met 1-onder en staat 37e.

Bob Geurts kwam met een ronde par binnen en de amateurs Che de Bake en Kev Echteld met +6 en +7.

Na de eerste ronde van het Ein Bay Open 2023 hebben we een overvol klassement. Jack Floydd uit Engeland leidt met een 7 onder par 65, op de 2e plaats, slechts 1 slag terug op 6 onder par, de Ier Ronan Mullarney. Op de 3e plaats op 5 onder par, de Spanjaard Jorge Maicas, de Italiaanse amateur Flavio Michetti, de Nederlander Davey Porsius, de Spanjaard Alvaro Hernandez Cabezuela, de Italiaan Cristiano Terragni en Enrico Di Nitto en de Zwitser Luca Galliano.

Het was een prachtige zonnige dag met blauwe luchten en warme temperaturen die de achtergrond vormden van de eerste ronde van de Ein Bay Open 2023 van vandaag. De eerste ronde werd gespeeld op de prachtige Sokhna Golf Club in Suez, Egypte. Het spel begon vanaf zowel de 1e als de 10e hole om 7.00 uur lokale tijd en om 11.20 uur lokale tijd. De voorspelling voor de rest van de week zal naar verwachting sterk lijken op de ronde van vandaag, met een blauwe lucht en temperaturen rond de 21° Celsius en windsnelheden van 15 km/u.

Jack Floydd

Open de la Mirabelle d’Or 2022
10/06/22 – Golf de la Grange aux Ormes-Par – Metz
Ph: Capretti Federico

De Engelse Jack Floydd (foto), die de Haywards Heath Golf Club vertegenwoordigt, leidt met 1 slag aan het einde van de eerste ronde van de Ein Bay Open 2023. Hij schoot vandaag een 7 onder par 65 met 3 birdies op de eerste negen holes en 1 bogey en 5 birdies op de tweede negen. Jack is 26 jaar oud en werd prof in 2020. Na zijn ronde zei Jack: “Ik heb vandaag heel solide gespeeld. Mijn spel was geweldig vanaf de tee en ik gaf mijzelf een behoorlijke kans op een birdie op de meeste holes.”

De Ier Ronan Mullarney sloot zijn eerste ronde af met een 6 onder par, 66 en staat op de 2e plaats slechts 1 slag terug. Hij begon vandaag zijn ronde vanaf de 10e hole en had een sterke start met 5 birdies in zijn eerste negen en maakte daarna 3 birdies en 2 bogeys in zijn tweede negen. Hij begint aan zijn eerste volledige seizoen op de ALPS Tour. Ronan werd professional in 2019 en nam deel aan het Open Championship van 2022. Na zijn ronde was hij tevreden:  “ik ben tevreden hoe ik vandaag speelde. Ik heb hard geoefend tijdens de winter, dus ik was er klaar voor. Mijn wedge-spel was erg scherp vandaag en wat mij zeker hielp¨.

Een van de zeven spelers op de gedeelde 3e plaats met 5 onder par is de Italiaanse amateur Flavio Michetti die Marco Simone Golf Club vertegenwoordigt. Nadat hij zijn eerste ronde had voltooid, merkte Flavio op: “Ik speelde erg solide vandaag. Ik had een sterke start met een birdie op hole 1 en hole 4 en daardoor kon ik de rest van de ronde vertrouwen hebben in mijn spel. Vandaag putte ik heel erg goed, ik maakte vandaag 28 putts en sloeg 17 greens in regulation. Ik geloof dat het een groot voordeel is als je goed kunt putten op deze greens.” Toen hem werd gevraagd naar de baan, vervolgde hij: “De baan is in zeer goede omstandigheden, de greens zijn erg goed en de bal rolt goed.”

De 120 spelers strijden om een totaal prijzengeld van € 40.000 en 45.000 Order of Merit-punten. De winnaar verdient € 5.800 en 6.525 Order of Merit-punten.

ALPS Tour: Veel Nederlanders in Egypte deze week