De Ecco Tour is deze week in Spanje en wel net ten noorden van Barcelona. Op Camiral Golf & Wellness-resort, voorheen PGA Catalunya, wist Stan Kraai als beste Nederlander te starten. Met 4-onder staat hij gedeeld vierde en heeft hij twee slagen achterstand op Jonas Lykke Sorensen en Haraldur Magnus.

Van de 138 spelers uit 16 landen spelen ook mee de Nederlanders Vince van Veen (-2), Michael Wedema (par) en Xavier Ruiz-Fonhof (+8).

Het toernooi wordt op twee verschillende banen gespeeld en wel de Stadium Course en de Tour Course.

De twee leidende spelers van de ranglijst, de Zweed William Nygård en Charlie Lindh, gingen beiden in par rond en zitten na de eerste ronde precies aan de goede kant van de verwachte cut. Als de tweede ronde van maandag is afgelopen, gaan de 45 beste scores rechtstreeks door naar de laatste ronde van dinsdag.

Helemaal bovenaan na de eerste ronde staan dus de Deen Jonas Lykke Sørensen, die de Tour Course bogey vrij rondging in zes slagen onder par (65) en de IJslander Haraldur Magnus, die zondag de Stadium Course speelde in 66 slagen (-6). De IJslander had twee bogeys op de 17e en 18e en acht birdies op de kaart.

Achter de twee leiders staat de Zwitserse amateur Patrick Foley op -5, gevolgd door zeven spelers op -4.