Ondanks hij nog steeds moeilijk loopt wist Tiger Woods zijn beste ronde tot nu toe te maken in het Genesis Invitational. De 47-jarige ging op de derde dag rond in 67 slagen en steeg daarmee 32 plekken in het klassement naar de 26e plek. Woods heeft met 3-onder wel 12 slagen achterstand op de leider de Spanjaard Jon Rahm.

Rahm kan als hij het toernooi wint en Scottie Scheffler niet solo als tweede eindigt de nieuwe nummer 1 van de wereld worden. Rahm heeft drie slagen voorsprong op Max Homa als hij de laatste ronde ingaat.

De Spanjaard wist met een vlekkeloze ronde van 65 slagen op de derde dag in Californië op 15-onder te komen. Scheffler die de nieuwe nummer 1 plek van Rahm nog kan bedreigen staat momenteel op een gedeelde 15e plaats en op 10 slagen achter hem op vijf onder par.

Het was niet de dag van Rory McIlroy, hij ging in twee-over, 73 slagen, rond en staat nu met 4-onder gedeeld 18e..

Rahm kan zondag zijn derde overwinning van het jaar pakken na eerdere overwinningen in het Sentry Tournament of Champions en het American Express in januari.

Homa is natuurlijk ook nog steeds in de race om zijn tweede Genesis Invitational titel in drie jaar tijd te winnen. De Amerikaan die zijn derde ronde begon met een voorsprong van één slag stond lang op gelijke hoogte met Rahm, maar back-to-back bogeys op 15 en 16 plus Rahm’s birdie op 18 zorgden voor de drie slagen verschil.

Rahm en Homa staan respectievelijk eerste en tweede in het FedExCup klassement.

Genesis Invitational: Tiger Woods nipt door en Max Homa leidt

Genesis Invitational: Tiger Woods op 5 slagen achter Max Homa en Keith Mitchell