Jon Rahm heeft Scottie Scheffler onttroont en is de nieuwe nummer 1 van de wereld. De Spanjaard wist met twee slagen verschil op de Amerikaan Max Homa in het Genesis Invitational te eindigen. Rahms overwinning is zijn derde PGA Tour overwinning van dit jaar en het werd zijn 10e in zijn carrière waarmee hij het oude record van zijn overleden landgenoot Seve Ballesteros verbrak.

Tiger Woods eindigde in het toernooi met 73 slagen en eindigde daardoor op een gedeelde 45e plaats in zijn comeback na een blessure waar hij trouwens nog steeds last van lijkt te hebben.

Rahm nam een voorsprong van drie slagen in de laatste ronde op de Riviera Country Club maar zag Homa erg dicht naderen. Toen hij zijn bal op de 14e de hole in zag gaan voor birdie en slechts een aantal centimeters verwijderd was van een hole-in-one op de 16e waar hij ook birdie maakte zag je wat spanning van zijn gezicht verdwijnen. Met een par op 17 en 18 en een eindtotaal van 17-onder bleef het verschil twee slagen en kon hij zijn armen in de lucht gooien na zijn winnende putt.

Patrick Cantlay legde beslag op de derde plaats met een eindtotaal van 14-onder par.
Will Zalatoris wist met de laatste ronde van de dag, 64 slagen, in het toernooi op de vierde plaats te eindigen voor Keith Mitchell. Collin Morikawa die zijn laatste drie holes in vier onder speelde eindigde daardoor op een gedeelde zesde plaats die hij samen deelde met Sahith Theegala.

De Noord-Ier Rory McIlroy eindigde een frustrerende week op een gedeelde 29e plaats met 4-onder na een ronde van level par, 71 slagen, op zondag.

Genesis Invitational: Jon Rahm leidt en beste ronde voor Tiger Woods

Genesis Invitational: Tiger Woods nipt door en Max Homa leidt

Genesis Invitational: Tiger Woods op 5 slagen achter Max Homa en Keith Mitchell