Het zag er een lange tijd naar uit dat Tiger Woods de cut zou missen in het Genesis Invitational. De 47-jarige eindigde zijn tweede ronde met drie bogeys in zijn laatste vier holes en kwam daardoor met 74 slagen (+3) van de golfbaan. Woods totaal is nu +1 en hij lijkt er nu wel bij te zijn in het weekend maar er moeten nog wat spelers hun tweede ronde eindigen. De Amerikaan lijkt wel steeds moeilijker te gaan lopen.

De geprojecteerde cut lijn fluctueerde een lange tijd tussen par en één over par.

“Ik putte niet goed vandaag”, zei Woods, die tevens gastheer van het toernooi is. “Ik miste relatief veel korte putts en dit is waarschijnlijk de hoogste score die ik vandaag had kunnen maken. Ik had het waarschijnlijk vijf of zes slagen beter kunnen doen dan dit, gemakkelijk. Ik maakte de putts gewoon niet toen ik die kansen had.”

Hij begon de ronde op vrijdag op de tweede negen en maakte een bogey op de par-4 12e en 13e hole, inclusief het missen van een par-putt van 1.5 meter op de 13e, voordat hij zijn score wat herstelde met zijn beste slag van de dag op de 14e.

Zijn afslag lande op de voorkant van de green en rolde tot op minder dan 10 centimeter van de hole voor een tap-in birdie! Zijn enige andere birdie van de dag kwam op de par-5 17e, waar vanuit zijn derde schot binnen een meter sloeg en dit keer niet miste.

Woods staat nu 11 slagen achter op leider Max Homa die op 10-onder staat.

Genesis Invitational: Tiger Woods op 5 slagen achter Max Homa en Keith Mitchell