De cut kwam op +4, ja je leest het goed en dat zegt veel over de golfbaan waar deze week het Hero Honda Classic wordt gespeeld. De DLF Golf & Country Club kent een zware rough een aantal vreselijk moeilijke bunkers en snelle greens. Menig drie-putt werd er op de tweede dag gemaakt en gelukkig wisten Joost Luiten en Daan Huizing de cut te halen.

Luiten (foto) wist zich in de top 10 te spelen met een ronde van opnieuw 70 slagen. Met 4-onder staat hij zesde in het klassement en heeft hij 6 slagen achterstand op de Duitser Yannik Paul. Ook Daan Huizing wist zich voor het weekend te plaatsen. Leek het erop dat hij na zijn tweede ronde van 77 slagen een erg lage tweede nodig had met 71 slagen wist hij met +4 de cut te halen.

De 28-jarige Duitser Paul heeft een ruime voorsprong van 5 slagen op de nummers twee waaronder zijn landgenoot Marcel Siem de Indiër Angad Cheema de IJslander Gudmundur Kristjansson en de Fin Mikko Korhonen.

Onder de spelers die de cut niet wisten te halen zat een oud winnaar van het toernooi Stephen Gallacher die in 2019 wist te winnen. Thomas Bjorn en Soren Kjeldsen (+7) en Guido Migliozzi (+13) waren wat spelers die het weekend niet wisten te halen.

Hero Indian Open: Goede start van Joost Luiten in India!