Chris Kirk gaat met 13-onder en twee slagen voorsprong de laatste ronde in van het Honda Classic met Eric Cole (-11) op zijn dichtste achtervolger. Justin Suh staat derde op 10-onder.

De Engelsman Ben Taylor staat gedeeld vierde op weg naar de laatste ronde van de Honda Classic en met Shane Lowry die hem vergezelt op negen onder en vier slagen van de leiding.

De laatste overwinning van Chris Kirk op de PGA Tour was bijna acht jaar geleden. Hij heeft zichzelf nu in een positie gebracht om daar verandering in te brengen.

Kirk wist op zaterdag met 66 slagen rond te gaan waardoor hij op 13-onder voor de week kwam en hem een voorsprong van twee slagen op Eric Cole (66) op de PGA National.

Zijn laatste overwinning op de PGA Tour was in 2015 toen hij het Colonial won. Hij speelde verder in de Presidents Cup in 2015 en wacht sindsdien weer op een overwinning.

Suh, de leider na de derde ronde, wist op de 12e vanaf de fairway zijn tweede slag in de hole te krijgen voor een eagle. Hij ging op zaterdag uiteindelijk rond in 70 slagen.

Onder degenen die ook nog wel eens het toernooi zou kunnen winnen zit de titelverdediger Sepp Straka. Hij wist tot nu toe met 69, 68 en 66 slagen rond te gaan en staat met 7-onder op 6 slagen achterstand. Hij en Kirk zijn goede vrienden.

Zondag is tevens de dag voor twee spelers met een kans om zich te kwalificeren voor het Players Championship door in de top 50 van de wereld te komen. Min Woo Lee worstelde zaterdag naar een 73 en staat op een gedeelde 58e plaats over 54 holes; Adrian Meronk staat gedeeld 20e op 4-onder. Lee begon de week op nummer 47 en Meronk startte als nummer 53 van de wereld.

Honda Classic: Justin Suh leidt na de derde ronde op de PGA National

Honda Classic: Joseph Bramlett en Billy Horschel leiden