Met 67, 71 en 73 slagen heeft de Nederlander Mike Toorop net niet het La Serena Classic, een toernooi op de European Pro Golf Tour, gewonnen. Met 5-onder eindigde hij op 1 slag achter de winnaar de Schot Darren Howie.

Aydan Verdonk eindigde met 72 en twee ronden van 73 slagen met +2 zevende in het toernooi. De amateur Ricardo Veldman steeg 13 plekken in het eindklassement na het maken van twee keer 79 slagen en een laatste ronde van 71! Hij werd 13e. De professional Thomas Tsiafitsas wist ook zijn beste ronde van het toernooi te spelen na 83 en 76 slagen. Met 73 slagen eindigde hij de wedstrijd met +16 en de gedeelde 23e plaats.

Toorop verpeste zijn eerste plek door de dubbel bogey op de 13e waar hij een dag eerder nog een bogey maakte. Verdonk maakte twee birdies en drie bogeys op de laatste dag en de amateur Veldman kwam met 4 birdies en drie bogeys van de golfbaan. De meest gekleurde kaart kwam op naam van Tsiafitsas met 6 bogeys,5 birdies en 7 holes in par.

Bij de amateurs wisten zowel de 16-jarige Noord-Ier Sean Keeling met hcp +5.1 en de Sloveen Jaka Babnik met hcp van +2 met 2-onder eerste te eindigen.

De European Pro Golf Tour neemt nu weer een pauze en de meeste spelers zullen hun weg vinden naar de Pro Golf Tour en de ALPS Tour waar wij ze vanzelfsprekend zullen volgen.

La Serena Classic: Mike Toorop nog steeds aan kop in Spanje