In Egypte is opnieuw de ALPS Tour en wel voor het Red Sea Little Venice Open 2023. Een aantal Nederlanders spelen deze week mee en wel Davey Porsius, Kiet van der Weele, Rodi Vlasveld, Bob Geurts, Lars Keunen en amateur Che de Bake.

Na de eerste ronde was het Davey Porsius die met 4-onder als beste Nederlander het toernooi in Egypte begon. Lars Keunen kwam op 2-onder en Bob Geurts met +2. Rodi Vlasveld en Kiet van der Weele openden met +3 en +4. Kev Echteld eindigde zijn eerste ronde met +7 en Che de Bake trok zich na 18 holes terug uit het toernooi.

De Egyptenaar en amateur Issa Abou El Ela (foto), de Italiaan en amateur Flavio Michetti en de Oostenrijker Lukas Lipold kwamen na de eerste ronde met 5 onder bovenaan het klassement te staan. De Franse titelverdediger Oihan Guillamoundeguy deelt samen met Porsius en nog drie andere de tweede plek.

De eerste ronde van de Red Sea Little Venice Open 2023 werd gespeeld op banen A&B op de prachtige Sokhna Golf Club in Suez. De spelers hadden vandaag gunstige weersomstandigheden, waardoor ze konden profiteren van goede scoringskansen. De voorspelling voor de rest van de week zal naar verwachting sterk lijken op de ronde van vandaag, met blauwe luchten, temperaturen die kunnen oplopen tot 25° Celsius en lichte tot matige wind.

De Egyptische amateur Issa Abou El Ela, die deze week kon meespelen op een wildcard merkte na zijn ronde op: “Ik speelde heel goed, ik hield vast aan mijn spel plan om te proberen fairways en greens te raken en pars te maken en als er iets viel, gebeurde het. Ik had vandaag alles onder controle en ben zeer tevreden.”

Koen Kouwenaar beste Nederlander in het Red Sea Little Venice Open