Davey Porsius (foto) en de amateur Issa Abou El Ela leiden na de tweede ronde in het Red Sea Little Venice Open, een toernooi op de ALPS Tour. De twee delen de leiding met 11-onder par. Slechts één slag terug, op 10 onder par, staat de Spanjaard Quim Vidal. Op de gedeelde 4e plaats op 8-onder par vinden wij nog een Nederlander en wel Lars Keunen en de Italiaan Federico Maccario.

Kiet van der Weele (+1), Rodi Vlasveld (+2) en Bob Geurts (+3) misten de cut in het toernooi die op 1-onder kwam te liggen.

Het was weer een mooie dag met een aangename temperatuur die de spelers verwelkomde op Sokhna Golf Club, waar de banen A&B in Suez gespeeld moesten worden. Het spel begon om 7.00 uur lokale tijd vanaf zowel de 1e als de 11e hole onder een zonnige hemel, een temperatuur die opliep tot 26° Celsius en windsnelheden van ongeveer 10 km/u.

Davey Porsius, die na de eerste ronde van het toernooi op een gedeelde 4e plaats eindigde, is nu een van de co-leiders met een tweedaags totaal van 11-onder par. Hij maakte 9 birdies en 2 bogeys tijdens ronde 2, voor een 7 onder par, 65 slagen. Davey heeft een paar tegenslagen gehad in zijn amateurcarrière, maar dingen veranderden in 2018 toen hij in het KLM Open speelde en zich vervolgens kwalificeerde voor de Alpen Tour. Hij werd winnaar van de Alps Tour in 2022 met zijn overwinning op de Hauts de France-Pas de Calais Golf Open. Na de ronde van vandaag was hij erg tevreden over hoe hij zijn ronde kon afmaken: Davey vond de greens in de ochtend een stuk beter dan in de middag. “Hij reageerde: “de greens waren vanmorgen veel beter en gistermiddag had ik het moeilijk op de greens, de ballen gingen vrij gemakkelijk van de lijn, dus dat werd een beetje frustrerend. Vanmorgen waren de greens frisser, wat duidelijk hielp om meer putts te kunnen maken.”

Red Sea Little Venice Open 2023: Davey Porsius beste Nederlander na 1e ronde