Quim Vidal heeft het Red Sea Little Venice Open 2023 gewonnen met een birdie op de 3e extra hole in een Sudden Death Play-Off. De Nederlanders Lars Keunen en Davey Porsius en de Spanjaard Quim Vidal en de amateur Issa Abou El Ela uit Egypte hadden eerder het toernooi met een gelijke score beëindigd en moesten dus een play-off spelen. De Nederlanders moesten dus dit keer genoegen nemen met een tweede plek en dat was goed voor een cheque van 3250 euro. De winnaar Vidal verdiende 5200 euro.

Quim Vidal behaalt zijn eerste professionele overwinning op de Red Sea Little Venice Open 2023 na 3 holes van een ‘sudden death’-play-off met een putt van 5 meter. Quim wist eerder met 68 slagen zijn ronde te eindigen met 2 bogeys en 6 birdies voor een driedaags totaal van 14 onder par. Toen hij de play-off had gewonnen was hij opgetogen, ook al sloeg hij de bal vandaag niet op mijn best, maar zijn korte spel was erg goed. ¨Ik had een moeilijke start, maar maakte toen 2 birdies en maakte een vervolgens een paar mooie putts die me vertrouwen gaven en die me bovenaan het klassement konden plaatsen. Deze overwinning voelt heel goed, ik heb veel vertrouwen in de rest van het seizoen en ik kijk er echt naar uit. Dit is mijn eerste professionele zege en ik kan die niet opdragen aan iemand anders dan mijn team, mijn familie en mijn vrienden die me elke dag steunen.”

Davey Porsius uit Nederland maakte een laatste ronde van 3-onder par met 4 birdies en 1 bogey om het toernooi af te sluiten met een gedeelde voorsprong van 14-onder par. Hij is een eerdere winnaar op de Alps Tour en won in 2022 de Hauts de France-Pas de Calais Golf Open. Na zijn ronde merkte Davey op hoe goed hij vandaag speelde, maar hij kon geen putts maken. Ik maakte een chip op 14 voor birdie maar ik kreeg een slechte break op 17 met mijn slag naar de de green en miste de putt. Toen hem werd gevraagd naar de play-offs, merkte hij op: “Helaas heb ik de play-offs verloren door een goed geholede putt vanaf 4 of 5 meter van Quim Vidal. Ik probeerde de hele ronde en de play-off stabiel te blijven, maar ik kon vandaag gewoon geen cruciale putts maken.

De Nederlander Lars Keunen maakte vandaag een 6-onder met 2 bogeys en 8 birdies en werd daarmee de 4e speler met een gedeelde voorsprong van 14-onder par. Hij had een sterke finish vandaag, met 6 van de birdies op de tweede negen, waardoor hij in de play-offs kwam.

De titelverdediger, de 18-jarige Fransman Oihan Guillamoundeguy, maakte vandaag de laagste ronde van de dag met 65 slagen. Hij sluit zijn toernooi af met een driedaags totaal van 11-onder par en de 5e plaats. Oihan won dit evenement vorig jaar als amateur op 17-jarige leeftijd en speelt nu als professional sinds hij begin december 2022 van status veranderde.

In de Order of Merit van de Alps Tour Order of Merit na de eerste twee evenementen van het seizoen gaat Quim Vidal aan de leiding en Jack Floydd en Davey Porsius om de top drie te sluiten. Op de 4e plaats Andrea Romano en Lars Keunen staat daar zesde.

Red Sea Little Venice Open 2023: Davey Porsius leidt na tweede ronde

Red Sea Little Venice Open 2023: Davey Porsius beste Nederlander na 1e ronde