Het was niet het toernooi voor de Nederlanders in Singapore. Miste na twee ronden Darius van Driel de cut Wil Besseling die overbleef eindigde na 4 ronden gedeelde 63e ergens onderaan het klassement. Besselings openingsronde was goed met 3-onder maar daarna werd het par en nog een ronde par om het toernooi met 73 slagen op 2-onder te eindigen.

De Zuid-Afrikaan Ockie Strydom (foto) behaalde in Singapore zijn tweede DP World Tour overwinning na een briljante vierde ronde van 63 slagen om daarmee met één slag minder voor de Fin Sami Valimaki te eindigen.

Strydom wist met zijn laatste ronde van 63 de beste score van de laatste dag op de Laguna National Golf Resort Club te maken en eindigde op 19-onder. In december won hij het Alfred Dunhill Championship in Zuid-Afrika.

Valimaki, die de laatste ronde begon op twee slagen achter de leiders Wang Jeung-hun en Alejandro del Rey kwam met een zes-onder 66 binnen om zo één slag achter Strydom te eindigen.

Strydom liet naderhand weten dat hij eerst helemaal het plan niet had om naar Singapore af te reizen: “Ik zat erover te denken om hier deze week niet te zijn. Mijn vrouw zei tegen me: ‘luister, misschien is dit jouw week’. En kijk wat er is gebeurd, het is mijn week.”

De 20-jarige Tom McKibbin uit Noord-Ierland die de leiding nam na de eerste ronde wist met 64 slagen op de laatste dag op een gedeelde 11e plaats met 13-onder het toernooi te eindigen.

Singapore Classic: Jeunghun Wang leidt samen met Alejandro Del Rey na derde ronde

Singapore Classic: Wil Besseling hoogstwaarschijnlijk door maar Darius van Driel helaas niet

Singapore Classic: goede opening van Wil Besseling waar Tom McKibbin leidt