Scottie Scheffler heeft zijn vijfde PGA Tour overwinning behaald en zijn eerste overwinning sinds The Masters van vorig jaar april met een succesvolle titelverdediging op de golfbaan van de TPC Scottsdale.

Rory McIlroy eindigde in het WM Phoenix Open op een gedeelde 32e plaats en verloor voor het eerst sinds oktober de nummer 1 plek in de wereldranglijst.

Scheffler hield op de laatste dag zijn flightgenoten Jon Rahm en Nick Taylor van zich af met een bogey vrije ronde van 65 slagen. De 26-jarige maakte een eagle en vier birdies om de week af te sluiten op 19-onder. Taylor wist de 65 van Scheffler te evenaren maar bleef op twee slagen afstand. Rahm eindigde zelfs op vijf slagen afstand van de winnaar als derde.

Door deze overwinning wordt Scheffler de zevende speler die met succes zijn titel in Phoenix heeft verdedigt en stijgt hij naar de vijfde plaats in het FedExCup klassement. Zijn laatste succes betekent ook dat hij boven McIlroy zal eindigen in de wereldranking en dat hem de eerste plaats oplevert.

Jason Day’s back-to-back 68’s in het weekend leverden de AustraliĆ«r een top-vijf finish op en de Engelse Tyrrell Hatton zat in de groep nog een schot terug. Rickie Fowler maakte nog een hole-in-one op de zevende hole onder het toezicht van veel publiek.

WM Phoenix Open: Gaat Scottie Scheffler opnieuw winnen?

WM Phoenix Open: Rory McIlroy vecht zich terug en Scheffler en Rahm leiden

WM Phoenix Open: Rory McIlroy worstelt in openingsronde